Анатолій Водолазький

Анатолій Водолазький Award

Анатолій Данилович Водолазький. Народився у Воронезькій області, в селі Морозівці, в 1951 році. В 1964 році переїхав до Таганрога, а з 1975 року оселився в Дружківці. За фахом Анатолій Данилович зварювальник. (Фото: Роман Ніколаєв)

У самий розпал «ДНР» в Дружківці, 22 травня 2014 року, з українським прапором він вийшов до пам’ятника Леніну на акцію протесту, попередньо зателефонувавши в міліцію і газету «ДНЛ +». Піднявши український прапор, простояв хвилин п’ятнадцять. Потім під’їхали «ополченці» з автоматами, накинули йому на голову мішок, надавали по ребрах і заштовхали в машину.

Водолазського повезли до Краматорська. При виїзді з Дружківки водій запропонував застрелити його, а труп викинути. Цього вони не зробили мабуть тому, що бачили біля пам’ятника відеокамеру і боялися, що ролик може виявитися в Інтернеті.

Анатолій повернувся додому через декілька днів — втомлений, схудлий, з вибитими зубами. Знайомство з «русским миром» рідко коли буває приємним.

Восени, після звільнення Дружківки від сепаратистів, на мобільному телефоні у одного із заарештованих бойовиків виявили відео, на якому була знята акція протесту біля пам’ятника Леніну. Почалося слідство. Про випадок стало відомо широкому загалу.

Тепер Анатолій Данилович живе на визволеній території. Його поважають люди за мужній вчинок, хоч, на жаль, далеко не всі. А сам Анатолій Данилович після пережитого став ще більше любити Україну.

«У найважчий для України час кожен повинен був зробити свій вибір, і я його зробив», – говорить він.

Оригінальний текст Ветерани.UA

Більше інфомації про героя:

Громадське радіо “На виїзді з Дружківки вони хотіли мене розстріляти, – Анатолій Водолазький”

Волонтер. Народний Герой України Анатолій Водолазький

UA:Перший «Мій прапор»: ті, які лишилися вірними своєму стягові – фільм Суспільного

created by