Микола Жаренков

Микола Жаренков Award

Перед виходом лікаря добровольчої медичної служби “Вітерець” Миколи Жаренкова на екрані були показані кадри, зняті під час його роботи на передовій. На телефон хтось зафіксував, як пораненому ставить трубку в горло, щоб він міг дихати, вводяться препарати, які запускають серце. Так працюють люди на війні. Те, що глядачі побачили, прокоментувала організатор медичної служби “Вітерець” Галина Алмазова: “Це початок 2015 року. Півтори години Микола реанімував двох важкопоранених бійців безпосередньо на дорозі. Він все зробив високопрофесійно та грамотно, завдяки чому поранених живими довезли до лікарні. Після того я йому сказала: “Коля, всі гріхи, які у тебе були в житті, тобі простилися”.

Нагородження орденом Народний Герой у Чернігові: Микола півтори години реанімував двох важкопоранених прямо на дорозі 06

Двоє НароднихГероїв, двоє лікарів медичної служби “Вітерець” Микола Жаренков (ліворуч) та Генадій М’ясоєдов

“Війна познайомила мене з чудовими людьми, – додав лікар-хірург Геннадій М’ясоєдов. – Микола – саме такий!” Приймаючи нагороду, київський анестезіолог Микола Жаренков був дуже схвильованим: “У анестезіологів-реаніматологів найбільший особистий цвинтар неврятованих пацієнтів. Саме нам доводиться приймати рішення про відключення людини від апаратури, яка підтримує життя, якщо немає шансів на спасіння. І це найважче. Іноді думаю, що хотілось би бути Богом, приймаючи такі рішення, але завжди розумієш, що над нами є вища сила, яка набагато сильніша за нас”.

Источник: https://censor.net/ru/r3114819

created by