Олег Абрамичев

Олег Абрамичев Award

Відомий невідомий волонтер

Вже дуже багато було написано про різних волонтерів і волонтерські об’єднання. Дехто сам пише про себе і свої проекти. Виявилося, що емпатії, організаційних талантів та патріотизму в багатьох українців достатньо аби навіть на деяких етапах виконувати роботу держави краще за державу з її бюджетами і ієрархією.

Мені як співаку, що з 14 року регулярно їздить виступати в АТО до військових та цивільних пощастило познайомитись з безліччю волонтерів – польових і майже офіційних, відомих і зовсім невідомих. Про одного з них я хочу сьогодні розказати. 

Знайомтесь – Олег Абрамичев. Серед військових, цивільних, інших волонтерів і багатьох артистів Олег відомий як “Піротехнік”. Бо він дійсно займається піротехнікою, це його хліб.

Виріс в Чугуїві. Живе в Харкові. В 14 році Олег почав просто збирати їжу та речі необхідні фронту, а відвозив їх туди його брат. Але згодом брат переїхав до Польщі і Олег сам сів за кермо. Спеціально для поїздок на війну за гроші одного з спонсорів був куплений старий Volkswagen T4 і Піротехнік почав свої безкінечні вояжі. 

Бувало, що з АТО він не вибирався по 4-5 днів, розвозячи всіляку допомогу. Бувало, що повернувшись на пару годин в Харків він мотався по місту, забивав бус під зав’язку біноклями, броніками, решітками для БТР, пічками – чого тільки не було!!! – і знову їхав розвозити і допомагати. Спочатку 95 бригада, потім 80, потім 81, а потім ще, ще і ще…

Багато хто з волонтерів віддавали допомогу через Піротехніка, бо знали, що все буде довезено точно до пункту призначення і вчасно. І не все ж можна переслати Новою Поштою.

Згодом, коли в Авдіїївці стався серьйозний обстріл і взимку не стало світла, води та опалення, Олег почав активно допомагати й цивільним. 

Багато хто з цивільних через війну залишився без роботи, лікарень, культури, освіти, навіть товарів першої необхідності. Іноді доводилося возити навіть просто одяг, який через Олега передавали інші волонтери та просто знайомі.

А допомога Станично-Луганському району (цивільним, військовим, діткам) надихнула Сергія Жадана на заснування свого Благодійного Фонду, де Олег став співзасновником. До чого тут Жадан, спитаєте? А Олег безліч разів возив Жадана (і не тільки) на концерти в АТО. Його течік, до речі, засвітився в кліпі “Лінія Манергейма”, який знімався в Станиці Луганській. 

https://www.youtube.com/embed/Gbv5ZQ_eUbQ

Піротехнік возив і досі возить багатьох артистів на виступи до військових в зону АТО. З ним в одному бусі їздили, наприклад, Сашко Положинський і Анжеліка Рудницька, гурти ТНМК та “Без Обмежень”, які в свою чергу допомагають АТО саме через Піротехніка. Бо знають, що Піротехнік продумає логістику, дізнається про реальні потреби військових і все зробить якнайкраще.

Олег брав участь в організації великої кількості заходів, від невеличких акцій до великих фестивалів (наприклад, фестиваль “Дорога на Схід”). 

А ще Піротехнік ремонтує та переганяє машини військовим. Були зібрані кошти, куплені , відремонтовані та доставлені в пункт призначення позашляховики та мінівени для 81 та 128 бригади, два буса для морпіхів-борсуків, не без олежиної допомоги куплений реанімобіль для новоствореної волонтерської медичної служби “Ульф”.

Отакий він, Олег Піротехнік, простий і скромний чугуївський хлопець, який ніколи не кричить про свої досягнення в Фейсбуку, але щодня вже п’ятий рік поспіль вражає своїм справжнім патріотизмом, безвідмовністю та безкінечною вірою в перемогу.
Джерело: https://censor.net/ua/b3095525

created by