Вячеслав Кубрак

В’ячеслав Кубрак Award

В’ячеслав Кубрак, позивний «Куля». Старшина роти 2-го батальйону «Ведмедів» 95-ї окремої аеромобільної бригади. (Фото: Роман Ніколаєв)


Слава народився в Чернігівській області. З дитинства бачив себе тільки військовим, тому, коли прийшов час обирати життєвий шлях, сумнівів не було – став службовцем ВСУ. Армії присвятив уже 8 років.
Бойове хрещення пройшов 13 травня 2014 р По дорозі в Краматорськ десантники 95-ї аеромобільної бригади потрапили в засідку бойовиків.

У тому бою загинули 7 бойових побратимів і 8 отримали поранення.


У Пісках зі своєю бригадою – з самого початку її там перебування, з 3-го жовтня і по листопад. Безпосередньо в аеропорту, в новому терміналі пробув 15 днів, з 5 по 21 листопада, в якості кулеметника КПВТ. Обстановку в той час згадує як відносно спокійну, колони в аеропорт ходили нормально, обстріли були, але не інтенсивні. Гаряче стало в листопаді: ці кілька кілометрів до аеропорту стали реальною «дорогою життя», а саме перебування а аеропорту перетворилося в пекло.

Не дарма аеропорт скорочено називали АД.

Питання «за які заслуги йому присуджена нагорода« Народний Герой України» Славу бентежить. Вважає себе звичайним бійцем, таким як десятки його побратимів. Нічого видатного, а тим більше героїчного в своїй службі не бачить. Але якщо комітет, який розглядав кандидатури, прийняв таке рішення, то сподівається, воно обгрунтовано.


Сім’єю ще не обзавівся, хоч і мріє про це. Ну да всьому свій час. Потрібно спочатку вирішити всі питання на Сході. Тут Слава впевнений: якщо кожен, на своєму місці буде вносити свою лепту у вирішення цього конфлікту – кінець конфлікту наступить скоро.
Командир 2 батальйону 95 десантної бригади Ведмідь представив до нагороди старшину В’ячеслава Кубрака, який не раз рятував своїх товаришів в самому пеклі війни, горів в БТР, брав на себе відповідальність за роту і виконання бойових завдань.

4 червня 2015 р В’ячеслав Кубрак, одним з перших бійців української армії, удостоєний звання «Народний Герой України» і нагороджений першою недержавною нагородою – орденом «Народний Герой України».

Оригінальний текст Ветерани.UA Вячеслав Кубрак, позывной «Пуля». Старшина роты 2-го батальона «Медведей» 95-й отдельной аэромобильной бригады.

created by