Володимир Цірик (посмертно)

Володимир Цірик (посмертно) Award

Старший лейтенант13.06.1993 – 18.07.2016

Цірик Володимир Михайлович – командир 9-ї механізованої роти 3-го механізованого батальйону 93-ї окремої гвардійської механізованої Харківської бригади Оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України, старший лейтенант.

Народився 13 червня 1993 року в селі Угля Тячівського району Закарпатської області. Закінчив 9 класів загальноосвітньої школи села Угля Тячівського району, у 2011 році – Мукачівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою (нині – Закарпатський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою; місто Мукачево Закарпатської області).

З липня 2011 року в Збройних Силах України. У лютому 2015 року закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (місто Львів) за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями механізованих підрозділів».

З 2015 року проходив службу у 93-ій окремій гвардійській механізованій Харківській бригаді Оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних сил України (військова частина А1302, селище міського типу Черкаське Новомосковського району Дніпропетровської області).

З весни 2015 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Позивний «Оса». На протязі 10 місяців у складі свого підрозділу тримав оборону в районі селища Піски Ясинуватського району Донецької області.

18 липня 2016 року група військовослужбовців 93-ї механізованої бригади, яка здійснювала патрулювання місцевості в районі села Кримське Новоайдарського району Луганської області, зі сторони нейтральної території була обстріляна російсько-терористичними угрупуваннями з гранатометів і кулеметів. У ході бою троє бійців отримали поранення. На допомогу та евакуацію поранених виїхала бойова машина піхоти БМП-2, на чолі зі старшим лейтенантом Ціриком, яка на зворотному шляху підірвалася на замаскованій протитанковій міні та одразу потрапила під обстріл. Унаслідок вибуху механік-водій солдат Омельченко загинув, а старший лейтенант Цірик отримав поранення, але зі зброєю в руках прийняв бій, у ході якого загинув.

21 липня 2016 року похований на кладовищі села Угля Тячівського району.

18 липня 2017 року у селі Угля Тячівського району на обеліску Слави, було встановлено меморіальну дошку, на честь старшого лейтенанта Цірика.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (27.10.2016; посмертно).

Залишились батьки.

created by