Мамука Мамулашвілі

Мамука Мамулашвілі Award

Свою першу війну він пройшов у 14 років, коли втік з дому на фронт до батька-генерала Зураба Мамулашвілі. Це були перші бої з московським окупантом та абхазькими сепаратистами. Відтоді для нашого гостя Мамуки (Ушангі) Мамулашвілі (Фото: Роман Ніколаєв) ворог не змінився. Перший грузинський підліток, нагороджений вищою відзнакою Грузії – орденом Вахтанга Горгасалі ІІІ-го ступеню. Після другої російсько-грузинської війни був (2009-2012) радником міністра оборони Грузії.

Він міг мати зовсім іншу кар’єру та біографію: закінчив Black Sea University у Тбілісі, а також здобув вищу освіту в Парижі у Центрі дипломатичних і стратегічних наук. Отримав ступінь магістра з дипломатії. Або продовжити спортивну кар’єру – він президент Національної федерації змішаних єдиноборств Грузії.

Але Мамука тут, в Україні, – він засновник і командир Грузинського національного легіону. Минулого року Грузинський легіон воював у складі 54-ї механізованої бригади під Стахановим на Світлодарській дузі.

Для українців Мамука й побратими – герої. Мамука Мамулашвілі нагороджений орденом “Народний Герой України”, Орденом за мужність, Хрестом Івана Мазепи та патріаршою медаллю “За жертовність і любов до України”.

Оригінальний текст 5 канал

Більше інформації про героя:

Вікіпедія Мамука Мамулашвілі

5 канал Командир “Грузинського національного Легіону” Мамука Мамулашвілі

created by