Сергій Цимбал

Сергій Цимбал (посмертно) Award

Цимбал Сергій Володимирович – номер обслуги 1-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти 25-го батальйону територіальної оборони “Київська Русь” Збройних Сил України, солдат.

Народився 26 лютого 1986 року у селищі міського типу Ставище Київської області. У 2002 році закінчив Ставищенський навчально-виховний комплекс “загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – юридичний ліцей” № 2 імені О.С. Паланського.

Під час навчання в школі активно займався бойовим мистецтво джиу-джитсу в спортивному клубі самозахисту «Колос», та неодноразово брав участь у змаганнях. Так у 2000 році зайняв 1-е місце у Відкритому чемпіонаті Переяславщини з джиу-джитсу та 2-е місце в чемпіонаті України з джиу-джитсу, у 2001 році – 1-е місце в першості України з джиу-джитсу у 1-му турі (14-15 років) у ваговій категорії до 72 кг (місто Запоріжжя) та 3-е місце у змаганнях з джиу-джитсу в Міжнародному турнірі «Слава Переяславщини» (місто Переяслав-Хмельницький Київської області).

З 2002 року навчався на факультеті податкової міліції Національної академії державної податкової служби України (місто Ірпінь Київської області). Під час навчання в академії Сергій був членом збірної академії з кікбоксингу та джиу-джитсу, приймав участь у змаганнях, так у 2003 році зайняв 1-е місце в 1-му всеукраїнському турнірі 1-го туру з джиу-джитсу у ваговій категорії до 94 кг (місто Біла Церква Київської області), у 2005 році – 1-е місце у відкритому чемпіонаті та першості міста Києва з кікбоксингу в розділі лоу-кік у ваговій категорії 86 кг, 3-е місце у відкритому чемпіонаті та першості міста Києва з кікбоксингу в розділі лайт-контакт у ваговій категорії понад 89 кг, 3-е місце на Першості України з рукопашного бою у ваговій категорії понад 85 кг та 3-е місце у змаганнях відкритого Кубку Управління державної охорони України з рукопашного бою у ваговій категорії понад 85 кг.

У 2004 році брав участь у параді з нагоди 13-ї річниці Незалежності України в місті Києві, за що був нагороджений «Подякою Міністра оборони України».

У 2006 році закінчив факультет податкової міліції Національної академії державної податкової служби України (місто Ірпінь Київської області) за спеціальністю «Юрист», спеціалізація «Оперативно-розшукова діяльність». З 2006 по 2007 роки працював оперуповноваженим відділу податкової міліції Білоцерківської об’єднаної Державної податкової інспекції Державної податкової служби України в Київській області.

У 2007 році закінчив заочне відділення юридичного факультету Національної академії державної податкової служби України за спеціальністю «Юрист», спеціалізація «Фінансове право». По закінченню академії відправився до Франції, де на протязі півроку проходив військову службу у Французькому іноземному легіоні Збройних Сил Франції.

З 2008 року проходив стажування на посаді помічника адвоката в приватній адвокатській конторі міста Києва.

В період з 2010 по 2011 роки працював оперуповноваженим відділу боротьби з незаконним обігом товарів податкової міліції Державної податкової інспекції в Обухівському районі Державної податкової служби України в Київській області.

У 2012 році закінчив заочне відділенні судово-прокурорського факультету Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (місто Харків).

З вересня 2012 року працював слідчим прокуратури Краснодонського району Луганської області, через рік, у 2013 році переведений на посаду прокурора Дніпровської екологічної прокуратури (місто Черкаси). Взимку 2014 року, у зв’язку з подіями Революції Гідності, Сергій звільняється з роботи, та разом з родиною повертається до рідного селища Ставище Київської області. З початком мобілізації, неодноразово звертався до військового комісаріату, з проханням бути мобілізованим, але щоразу йому відмовляли.

21 липня 2014 року в черговий раз добровільно звернувся до Ставищенського районного військового комісаріату, де був направлений в 169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних Сил України (селище міського типу Десна Козелецького району Чернігівської області) для навчання та проходження військової служби за мобілізацією в 25-му батальйоні територіальної оборони “Київська Русь” Збройних Сил України (військова частина польова пошта В0676).

З 24 серпня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Позивний «Легіонер».

З 16 по 26 вересня 2014 року перебував у відпустці. Під час відпустки, Сергій за власні кошти придбав автомобіль MITSUBISHI Pajero, та переобладнав його для несення служби у зоні антитерористичної операції.

7 жовтня 2014 року під час виконання бойового завдання розвідувальна група з чотирьох осіб, до складу якої входив солдат Цимбал, потрапила у засідку в районі міста Дебальцеве Донецької області. У нерівному бою з бойовиками російсько-терористичного угрупування, до останнього прикриваючи відхід свої побратимів Сергій Цимбал загинув внаслідок двох вогнепальних поранень.

10 жовтня 2014 року похований на Центральному кладовищі селища міського типу Ставище Київської області.

20 листопада 2014 року рішенням 51 сесії Ставищенської селищної ради Цимбал Сергію Володимировичу присвоєне звання “Почесний громадянин селища Ставище” (посмертно).

3 грудня 2014 року у селищі міського типу Ставище на фасаді будівлі навчально-виховного комплексу “загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – юридичний ліцей” № 2 імені О.С. Паланського (вулиця Сергія Цимбала, 53), де навчався Сергій Цимбал, йому відкрито меморіальну дошку.

19 березня 2015 року рішенням 56-ї сесії Ставищенської селищної ради в селищі міського типу Ставище Київської області перейменовано вулицю Радянську на вулицю Цимбала Сергія.

24 квітня 2015 року в місті Києві на території Національного університету оборони України імені Івана Черняховського (проспект Повітрофлотський, 28), відкрили стелу військовослужбовцям Збройних Сил України, яким присвоєно звання “Герой України”, серед яких ім’я Сергія Цимбала. 19 травня 2015 року в місті Ірпінь біля будівлі головного корпусу Національного університету державної податкової служби України, відкрито меморіал загиблим випускникам навчального закладу, які захищали цілісність та недоторканість України, серед яких ім’я Сергія Цимбала.

Нагороджений медаллю Української православної церкви Київського Патріархату «За жертовність і любов до України» (01.09.2015; посмертно).

Указом Президента України № 636/2015 від 13 листопада 2015 року за виняткову особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдату Сергію Володимировичу Цимбалу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

Нагороджений орденом “Народний Герой України” (10.02.2016; посмертно).

6 травня 2016 року у місті Києві на фасаді будівлі Генеральної прокуратури України (вулиця Різницька, 13/15), колишньому працівнику прокуратури – Герою України Сергію Цимбалу відкрито меморіальну дошку. 4 червня 2016 року в місті Ірпінь Київської області на фасаді будівлі центрального корпусу Університету державної фіскальної служби України (вулиця Університетська, 31), де навчався Герой України Сергій Цимбал, йому відкрито меморіальну дошку.

Залишились дружина та син.

Оригінальний текст Український меморіал

Більше інформації про героя:

Вікіпедія Цимбал Сергій Володимирович

Книга пам’яті полеглих за Україну Цимбал Сергій Володимирович

Рубрика “Герой Украины из Добробата «Киевская Русь»: история Сергея Цымбала”

created by