Степан Воробець (посмертно)

Степан Воробець (посмертно) Award

Капітан04.06.1987 – 19.06.2014

Воробець Степан Степанович – командир розвідувальної роти штабного батальйону 24-ї окремої механізованої Самаро-Ульянівської Бердичівської Залізної ордена Жовтневої Революції, тричі ордена Червоного Прапора, орденів Суворова і Богдана Хмельницького бригади імені князя Данила Галицького Сухопутних військ Збройних Сил України, капітан.

Народився 4 червня 1987 року в місті Коломия Івано-Франківської області. Навчався в спеціалізованій школі №1 імені В. Стефаника міста Коломия та в Прикарпатському військово-спортивному ліцеї-інтернаті міста Надвірна Івано-Франківської області.

З 2006 року в Збройних Силах України. У 2010 році закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (місто Львів) за спеціальністю «Експлуатація комплексів, приладів та пристроїв артилерійської розвідки».

З 2010 року служив в 24-ій окремій механізованій Самаро-Ульянівській Бердичівській Залізній ордена Жовтневої Революції, тричі ордена Червоного Прапора, орденів Суворова і Богдана Хмельницького бригаді імені князя Данила Галицького Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А0998, місто Яворів Львівської області).

З весни 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

19 червня 2014 року в районі селища міського типу Ямпіль та села Закітне Краснолиманського (з 2016 року – Лиманського) району Донецької області під час виконання бойового завдання, в ході якого необхідно було висунутися у глиб територій тимчасово контрольованими бойовиками, знищити укріплення і звільнити населені пункти, військовослужбовці 24-ї окремої механізованої бригади вступили у бій з російсько-терористичними угрупуваннями. Унаслідок бою близько 30 військовослужбовців отримало поранення різних ступенів тяжкості та 7 військовослужбовців загинуло, серед них і капітан Воробець.

23 червня 2014 року похований на Центральному міському кладовищі міста Коломия.

Почесний громадянин міста Коломиї (14.08.2014; посмертно).

5 січня 2015 року в місті Коломия на фасаді будівлі спеціалізованої школи №1 імені В. Стефаника (вулиця Міцкевича, 3) та 29 травня 2015 року в місті Надвірна на фасаді будівлі Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату (вулиця Сірика, 1А), де навчався Степан Воробець, йому відкриті меморіальні дошки.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького І ступеня (21.08.2014; посмертно).

Залишились дружина та два сина.

created by