Анатолій Суліма (посмертно)

Анатолій Суліма (посмертно) Award

Суліма Анатолій Володимирович – водій 7-ї окремої автомобільної санітарної роти Збройних Сил України, старший солдат.

Народився 2 червня 1976 року в місті Хмельницький. У 1991 році закінчив загальноосвітню школу №11 (нині – гімназія №2) міста Хмельницький.

Працював водієм на різних підприємствах міста Хмельницький.

У липні 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Службу проходив в 7-ій окремій автомобільній санітарній роті Збройних Сил України (військова частина польова пошта В2581, місто Хмельницький).

З літа 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

9 лютого 2015 року екіпаж санітарної машини 7-ї окремої автомобільної санітарної роти, до складу якого входили Михайло Балюк та Анатолій Суліма, разом з фельдшером Сергієм Кацабіним, виїхали з позиції “Хрест” (місто Дебальцеве Донецької області) для евакуації поранених до міста Артемівськ (нині – Бахмут) Донецької області. По дорозі до міста, біля села Логвинове Артемівського району, санітарна машина потрапила у засідку та наїхала на міну (за іншими даними, в неї влучив постріл з протитанкового гранатомета). В результаті вибуху загинуло четверо військовослужбовців, в тому числі і Анатолій Суліма, одному пораненому вдалося врятуватися, його викинуло з машини вибуховою хвилею.

25 лютого 2015 року похований на Алеї Слави кладовища міста Хмельницький (мікрорайон Раково).

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (15.05.2015; посмертно), орденом “Народний Герой України” (24.07.2016; посмертно).

Почесний громадянин міста Хмельницького (26.10.2016; посмертно).

13 жовтня 2016 року у місті Хмельницький на фасаді будівлі гімназії №2 (проспект Миру, 84/2), де навчався Анатолій Суліма, йому відкрито меморіальну дошку.

Залишилися дружина та дві доньки.

Джерело

created by