Артур Кашапов (посмертно)

Артур Кашапов (посмертно) Award

Кашапов Артур Маратович – заступник командира 1-го аеромобільно-десантного батальйону з бойової підготовки 79-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, майор.

Народився 19 жовтня 1987 року в місті Потсдам Німецької Демократичної Республіки (нині – федеральна земля Бранденбург, Німеччина). Закінчив загальноосвітню школу.

З 2004 року в Збройних Силах України. У 2008 році закінчив Львівський ордена Червоної Зірки інститут Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «Бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів».

З 2008 року проходив службу в 79-ій окремій аеромобільній бригаді Високомобільних десантних військ Збройних Сил України (військова частина А0224, місто Миколаїв).

У березні 2014 року ніс службу на блокпостах у Херсонській області на адміністративному кордоні з окупованою Збройними Силами Російської Федерації Автономною Республікою Крим.

З травня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Позивний «Кіло». Учасник боїв поблизу міста Слов’янськ Донецької області, села Дякове Антрацитівського району Луганської області та села Логвинове Артемівського (з 2016 року – Бахмутського) району Донецької області, також учасник оборони Міжнародного аеропорту «Донецьк».

14 травня 2015 року близько 20:00 Кашапов Артур, який перебував за кермом автомобіля Hyundai Galloper, потрапив у дорожно-транспортну пригоду в місті Миколаїв. У недозволеному для руху місці шлях автомобілю перетнув велосипедист, уникаючи наїзду майор Кашапов виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з вантажівкою МАЗ, після чого автомобіль відкинуло на стовп. Унаслідок аварії офіцер помер на місці.

16 травня 2015 року похований на Центральному міському кладовищі міста Миколаєва в селі Мішково-Погорілове Жовтневого (з 2016 року – Вітовського) району Миколаївської області.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (26.02.2015), недержавною нагородою – орденом «Народний Герой України» (29.06.2016; посмертно).

Залишилася дружина.

Джерело

created by