Володимир Голованюк

Володимир Голованюк Award

«ПАРАШУТІВ У НАС НЕМА, СТРИБАТИМЕШ З “УРАГАНУ”»: ЯК «НАРОДНИЙ ГЕРОЙ» ДЕСАНТНИК ВОЛОДИМИР ГОЛОВАНЮК СЛУЖИВ У 27-Й РЕАКТИВНІЙ БРИГАДІ. ВІДЕО

«Парашутів у нас нема, стрибатимеш з “Урагану”»: як «Народний Герой» десантник Володимир Голованюк служив у 27-й реактивній бригаді. ВІДЕО

Учора в Кропивницькому вiдбулася 23-тя церемонiя нагородження орденом «Народний Герой України». Волонтерську вiдзнаку отримали живi легенди бойових дiй та родичi полеглих. 

Серед нагороджених – Володимир Голованюк, боєць 27-ї реактивної бригади. Володимир – батько 4 синiв, на вiйну пiшов добровольцем. У зонi АТО вирiзнився низкою героїчних вчинкiв.  

Як ідеться на сайті видання «Грінченко-інформ», у Гранітному Тельманського району з установки «Смерч» було вражено ремонтну базу з великою кількістю боєприпасів і техніки. Незважаючи на всі застереження і ризик для життя, Володимир вирушив на евакуацію особового складу. Завдяки військовому професіоналізму врятував і евакуював 7 військовослужбовців, з яких троє були тяжко поранені і один загиблий.

Учора під час церемонії представляв військового командир 1-го дивізіону 27-ї реактивної бригади та розповів про службу поряд з Володимиром Голованюком у перший період російської агресії на Сході. Зокрема Володимир воював під Савур-Могилою, керував виходом військових із Іловайська, коли командир взводу отримав поранення, вивів людей із-під Гранітного. 

created by